Krijg marketing en sales tips van Smart-boost

100 zelfstandige optiekzaken kregen een smart-boost!


Eind september leerden we opticiens hoe ze van hun optiekzaak een sterk merk kunnen maken.

Zien is weten-evenementen van De Ceunynck

Als one-stop-shop voor de betere opticien organiseert De Ceunynck regelmatig evenementen voor zijn klanten. Tijdens die events ontdekken de winkeliers de nieuwste collecties en maken ze kennis met de laatste technologische ontwikkelingen. Dit helpt hen om hun eigen klanten beter te adviseren in de winkel. Daarnaast nodigen ze telkens ook een externe spreker uit die de winkeliers schoolt over een bepaald onderwerp. Voor deze editie was marketing & sales het thema en was smart-boost. met Bavo Goos de spreker van dienst tijdens een sessie voor Nederlandstalige en een sessie voor Franstalige opticiens.

 

Hoe boost je je merk in 8+1 stappen?

Met onze training 'Boost je merk in 8+1 stappen' leerden we de opticiens hoe ze met enkele eenvoudige marketing- en salestechnieken van hun zelfstandige optiekzaak een sterk merk kunnen maken. We hadden het bijvoorbeeld over het vinden van hun ideale klanten, het toepassen van storytelling in hun communicatie en het succesvol inzetten van Facebook advertenties. Uiteraard allemaal erg concreet en toegepast op hun specifieke sector en product.

 

Spreek de taal van de klant.

Meer dan honderd opticiens woonden de Nederlandstalige of Franstalige sessies bij. Aan enthousiasme geen gebrek, ook omdat er veel ruimte was voor interactie. Smart-boosten betekent in het thema duiken via de taal van het publiek. Zo herkennen de deelnemers zich in het verhaal en beseffen ze dat ze de tips & tricks uit de training echt wel zelf kunnen toepassen.

De winkeliers gingen naar huis met een rugzak vol praktische tips en véél goesting om van hun zelfstandige optiekzaak een sterk merk te maken.

 

Wil je ook je business smart-boosten? Of wil je Bavo als spreker op je evenement? Laten ons dan vandaag nog kennismaken.

 Gerelateerd

Een beeld zegt meer dan duizend woorden

Hoe verpak je de ziel van je zaak in een campagnebeeld?

Lees verder
Maak indruk met je elevator pitch

Krijg je - zoals in mijn geval - een microfoon onder je neus geduwd of word je tijdens een netwerkevent aan iemand voorgesteld, dan krijg je welgeteld 20 seconden om jezelf te introduceren én interesse te wekken bij je gesprekspartner.

Hoe je dat doet, lees je in dit blogbericht.

Lees verder
Meerdere Instagram accounts beheren met je smartphone

Sinds kort is het mogelijk om te switchen tussen meerdere Instagram accounts.

Lees verder