Krijg marketing en sales tips van Smart-boost

Cottage de Vinck

Google AdWords campagne
Cottage de Vinck
Bavo was de juiste man om onze beginnende zaak te lanceren. - Niek Benoot

Cottage De Vinck uit Ieper is een vergunde 4 sterren vakantiewoning die plaats biedt aan groepen tot 18 personen. Het mooie en goed gelegen vakantiehuis vormt de ideale uitvalsbasis om de Westhoek te verkennen.

Cottage de Vinck is het tweede project van zaakvoerders Niek Benoot en Ilse Watteyne. Ze baten ook het nabijgelegen Museum Hooge Crater uit.

 

Uitdaging

Eind 2016 was Cottage de Vinck volledig afgewerkt en klaar om de eerste boekingen voor het toeristisch seizoen 2017 te verwerken. Niek en Ilse waren op zoek naar een manier om hun vakantiewoning in de markt te zetten. Ze willen daarbij zoveel mogelijk onafhankelijk zijn van de online boekingsplatformen met hun vaak dure commissiesystemen.

 

Aanpak

Google Adwords is zo’n doeltreffende tool om je product of dienst via online advertenties zichtbaar te maken voor mensen die er specifiek naar zoeken. Het nadeel is dat de advertentieprijzen vaak ook de pan uit swingen. Zeker als je in het geval van Niek en Ilse de concurrentie aangaat met spelers als Booking.com of AirBnB om je advertenties te vertonen. We zochten én vonden een manier om de pijnpunten te omzeilen, onze advertenties te vertonen en vlot boekingen te genereren.

 

Resultaat

Onze Google AdWords strategie voor Cottage de Vinck is een schot in de roos. In nauwelijks enkele weken tijd realiseerden we een quasi 100% volboeking van de weekends en vakantieperiodes voor 2017. De campagne blijft ook de komende jaren inzetbaar en wordt 'met een druk op de knop' weer geactiveerd.