Krijg marketing en sales tips van Smart-boost

Schoenmakerij Josini

Marketing en sales plan
Schoenmakerij Josini
Bavo plaatst zaken in een ander daglicht, waardoor we tot nog betere ideeën komen. Een aanrader! - Arne Deloffer

Schoenmakerij Josini in Ieper bestaat 50 jaar. Zaakvoerder Arne Deloffer is een vakman en werkt volgens de regels van het ambacht. Zo gebruikt hij kwalitatieve materialen en staat garant voor een fijne afwerking. Klanten appreciëren zijn eerlijk advies.

 

Uitdaging

Arne is sinds enkele jaren eigenaar van Schoenmakerij Josini. Nu acht hij de tijd rijp om zijn stempel drukken op de huisstijl. Hij wil ook pro-actief communiceren en klanten werven via sociale media.

 

Aanpak

We startten met een brainstormsessie over de positionering van de winkel. Er volgde een analyse van de doelgroepen en we onderzochten aan welke service aspecten zij belang hechten. We stelden een actiepuntenlijst op om de winkelbeleving te verbeteren en maakten een plan om beter te verkopen.

 

Resultaat

Ons marketingadvies leidde tot concrete aanbevelingen voor de nieuwe branding: slogan, huisstijl én website. Arne heeft een zeer groot bereik met zijn Facebook bedrijfspagina. De online communicatie lokt veel interactie uit met de fans, versterkt zijn positieve imago en zorgt voor een instroom van nieuwe klanten naar de winkel.