Salescoaching

Samen zetten we je salesstrategie om in de praktijk door jou en je team te coachen op de werkvloer

Samen naar betere resultaten

Als jouw compagnon de route gaan we erg praktisch te werk en leggen we de nadruk op actie. Want de theorie omzetten in de praktijk, en dat ook volhouden, is niet eenvoudig. We luisteren, delen inzichten, geven bruikbaar advies, schudden je wakker en houden je scherp. Door je te wijzen op opportuniteiten en de zaken vanuit een ander perspectief te bekijken. In alle vertrouwen begeleiden we jou en je team naar betere salesresultaten.

Coachen van het sales team

Naast de vele rollen die een ondernemer heeft, is het coachen van het sales team er ook een. Een belangrijke rol, die niet altijd de aandacht krijgt die ze verdient. Want door je sales mensen consequent en op de juiste manier op te volgen, houd je de vinger aan de pols. 

Hoe pak je die rol als coach aan? Hoe haal je het beste uit elke medewerker? Hoe betrek je hen in je aanpak? En hoe motiveer je hen om te blijven gaan, ook wanneer het even tegenzit? Smart-boost helpt je je sales team aan te sturen, te ondersteunen en op te volgen.

Een-op-een salescoaching

Een nieuwe verkoopsmedewerker? Een collega die een nieuwe uitdaging binnen sales aangaat? Iemand die een duwtje nodig heeft om zijn of haar volle verkoopspotentieel te bereiken? Of wil je als ondernemer je eigen salestalent ontwikkelen? Met een-op-eengesprekken en de juiste ondersteuning helpen we jou en hen op weg naar betere resultaten.

We vertrekken vanuit specifieke werkpunten en gaan samen op zoek naar oplossingen die we meteen in de praktijk brengen. Met een wederzijds vertrouwen als rode draad. Van denken naar doen. En door te doen, leren we bij. Zo gaan we stap voor stap naar meer en beter verkopen.

Met beide voeten in de praktijk

Coaching op de werkvloer? Dat kan! Doelgericht en met beide voeten op de grond komt Smart-boost naast jou staan. We volgen het klantengesprek van op de eerste rij: in de winkel, aan de balie, op klantenbezoek of via de telefoon. Nemen we het gesprek in handen? Stellen we voldoende vragen? Luisteren we voldoende naar wat de klant wil? Durven we doorvragen? Argumenteren we voldoende overtuigend? Hoe gaan we om met bezwaren? We analyseren, brengen patronen in kaart en geven instant feedback. Met slechts één doel: meer en beter verkopen.

Beter verkopen?
Start met een vrijblijvend adviesgesprek