Als marketing en sales expert in Andermans Zaken

Plots een telefoontje van de VRT. Met de vraag of we Kamal in het kader van zijn programma Andermans Zaken wilden helpen om Ruth Selleslaghs op het juiste spoor te zetten met haar biobloemenboerderij Lent Slowflowers. Als grote fans van Andermans Zaken moesten ze ons dat geen twee keer vragen. Bavo koesterde al lang de stille droom eens met Kamal samen te werken.

Aan de slag met Kamal Kharmach dankzij Unizo

Je weet misschien wel dat Unizo ons regelmatig inschakelt als marketing en sales coach voor hun begeleidingstrajecten. Via die weg komen wij in contact met heel gelijkaardige cases en vragen van ondernemers zoals die aan bod komen in het programma.

Bovendien hebben we de ervaring van onze eigen adviestrajecten. Andermans Zaken maakt gebruik van de kennis en expertise in het Unizo-netwerk. Dus, toen Kamal op zoek was naar een expert en coach die op een praktische manier aan slag kon met de deelnemer van deze aflevering, stuurde Unizo hem naar ons.

Waar lagen de uitdagingen voor de biobloemenboerderij van Ruth?

Heb je de aflevering gezien? Dan weet je dat het concept wel goed in elkaar zat, maar er waren een aantal pijnpunten die dringend moesten worden aangepakt. Daarvoor kwamen Ruth en Kamal in juni langs op kantoor. Samen stelden we vast dat er vooral kansen lagen op het vlak van marketing en communicatie.

Ruth omschrijft het als volgt: “Ik kan het wel goed uitleggen, maar ik slaagde er niet in om een groter publiek te bereiken, via de juiste kanalen.”

Daar wrong het schoentje: er was dringend nood aan extra omzet.

Wat leverde dat op voor Ruth?

Tijdens het drukke oogstseizoen was het geen eenvoudige opdracht voor Ruth om onze tips om klantgerichter te communiceren en commerciëler te handelen toe te passen.

Toch werden haar inspanningen beloond met positieve resultaten. Zo leidden onze sociale media-advertenties tot de verkoop van tientallen opleidingen, cadeaubonnen en heel wat bezoeken op de plukweide.

Ik leerde om niet meer alleen als gepassioneerde vrouw en boerin te denken, maar ook als een ondernemer die voldoende inkomsten nodig heeft.
Ruth Selleslaghs -

We zijn blij dat we Lent Slowflowers en Ruth een duwtje in de rug konden geven en kijken met plezier terug op dit Andermans Zaken-avontuur.

Heb je de aflevering van Andermans Zaken Seizoen 2024 over Lent Slowflowers nog niet gezien? Je vindt ze op vrt max.