Krijg marketing en sales tips van Smart-boost

QPilot

Sales- en marketingadvies
QPilot
Bavo hield mij een spiegel voor. Hij lichtte mijn zaak door op een concrete en bruikbare manier wat het mogelijk maakte om stappen te zetten in de juiste richting. - Eveline Van Quekelberghe

QPilot ondersteunt ambitieuze ondernemers die efficiënter en met meer plezier willen ondernemen. Het is de rechterhand die van aanpakken weet en ondernemers de ruimte geeft om zich te focussen op de kernactiviteit.

Dromen van meer

Eveline is een pittige en ondernemende dame. Pure West-Vlaamse power. Na enkele jaren werken als zelfstandige loopbaancoach en commerciële kracht voor bedrijven, begon het bij Eveline te kriebelen om haar zelfstandige activiteiten verder te ontplooien.

Waarom Smart-boost inschakelen?

Eveline is solo-onderneemster. Op zich biedt dat veel vrijheid, maar ze miste een klankbord om haar ideeën en plannen mee af te toetsen. Bovendien ging al haar tijd op aan werken in haar zaak en bleef er geen tijd meer over om te werken aan haar zaak. Een bevriende solo-onderneemster stelde haar voor om met Smart-boost in zee te gaan en werk te maken van haar ondernemersdromen.

Tijd voor een marketing en salestraject

Eveline had wel 1001 ideeën, maar met welk idee zou ze aan de slag gaan? Een pittige brainstorm zette de toon voor het traject. Door de dingen concreet te benoemen werd voor haar helemaal helder wat ze in de toekomst wou doen. Door haar een spiegel voor te houden groeide bij haar het geloof in haar eigen project.

Een nieuwe focus, een nieuwe naam en een nieuwe huisstijl

Het marketing- en salestraject resulteerde in een hernieuwde focus: meer adviseren en coachen naast commerciële taken. Nu we de activiteit helder hadden, drong een nieuwe en passende naam zich op. Wij kwamen met: QPilot, jouw copiloot in ondernemen, want dat is precies wat Eveline doet. Met haar actieve inzet zorgt ze ervoor dat zelfstandigen of zaakvoerders van een KMO zich opnieuw kunnen concentreren op waar zij goed in zijn. We ontwierpen ook haar logo en ontwikkelden de nieuwe huisstijl.

Een echt groeitraject

Eveline op de korte termijn aan klanten helpen die helemaal in lijn liggen met haar missie was deel van de doelstelling. Ze is een geboren netwerker. Dat moesten we haar niet leren. We hielpen haar wel om de ideale QPilot-klant te targetten. Dat zijn klanten die nood hebben aan haar diensten én waar zij heel blij van wordt om ervoor te werken.

Ondertussen ging ze volop aan de slag met ons concreet plan van aanpak. En haar idee slaat aan! Ze startte al diverse projecten en groeit steeds meer in het verhaal van Qpilot.