Groeien met een traject op maat

Delfien De Tavernier is zaakvoerder van Chocolaterie Ledoux, dat ze in 2007 overnam. Ze maakt er ambachtelijke chocoladecreaties, die ze verkoopt in haar fysieke winkel en online. Daarnaast organiseert ze chocoladeworkshops voor particulieren en bedrijven. Na een doorgedreven adviestraject en verkooptraining op maat heeft ze twee medewerkers in dienst en blijft haar omzet groeien.

Op zoek naar een aanpak op maat

Delfien, de sterke vrouw achter Chocolaterie Ledoux, runde haar zaak altijd alleen. En dat ging goed, tot ze na 14 jaar het gevoel had dat ze tegen haar grenzen aanliep. Ze wilde vooruit. Alleen wist ze niet hoe... Ze zat boordevol plannen, maar slaagde er door een gebrek aan tijd en focus niet in om die plannen uit te voeren.

In haar zoektocht naar iemand om samen de volgende stap te zetten, kwam ze terecht bij Bavo van Smart-boost.

Adviestraject voor marketing én sales

Delfien volgde een adviestraject met als doel de winkel in een ruimere regio bekend te maken, meer klanten aan te trekken en de omzet te doen groeien. Daarnaast wilde Delfien doelgericht werken aan haar zaak en niet enkel in haar zaak.

Tijdens het traject gaven we haar de inzichten en het vertrouwen om zelf haar marketing en sales in handen te nemen op een goede en onderbouwde manier.

Het adviestraject met Bavo motiveerde me om de zaken vast te pakken.
Delfien De Tavernier - Zaakvoerder

Tijd voor sales

Ondertussen nam Delfien twee medewerkers in dienst en blijft haar omzet groeien. Ze is klaar voor de volgende stap in haar strategie: meer bedrijfsklanten aantrekken. Om haar in die stap in te ondersteunen, stelden we samen een salesplan op en gingen we aan de slag met een verkooptraining aangepast aan haar business. Zeer concreet, zodat Delfien de ‘goesting’ kreeg om de theorie in de praktijk om te zetten en zelf op pad te gaan.

Ik zag mezelf nooit als een echte verkoper. Dankzij de opleiding en coaching slaag ik er in om de theorie in de praktijk om te zetten en zelf op pad te gaan.
Delfien De Tavernier - Zaakvoerder

Compagnon de route

Ook na het traject dat we samen aflegden, blijven we bouwen aan het groeiverhaal van Chocolaterie Ledoux. Vanuit onze rol als salescoach en marketingcoach zitten we regelmatig samen om de geleverde inspanningen te evalueren en bij te sturen waar nodig. Delfien kan steeds bij ons terecht met haar twijfels en vragen, en om de uitdagingen die op haar pad komen af te toetsen.

Wil je net als Delfien werk maken van de groei van je bedrijf?